новини
кой
кога
къде
1х4
2х4
3х4
4х4
5х4
на тясно
community
контакт
медии
archive

 

 

 

3x4 = маршрут театър_градски водач в зимни/пролетни условия Яна Върбанова

още едно включване 21.06.2007 LET ’ S WATCH ... или за образите на чутото и нечутото в плейбек-театъра

последно включване 17.05.2007 [enter]

предпоследно включване 19.04.2007 [enter]

следващо включване 15.03.2007 [enter]

ново включване 15.02.2007 [enter]

поредно включване 18.01.2007 [enter]

второ включване 21.12.2006 [enter]

първо включване: 16.11.06 [enter]

Малко retro, повече new - *маршрут театър* /endstation Хамбара

ДЕмотивационно

а) Театърът отдавна е забил флагчето на Покорителя в дървено-каменната плът на Хамбара.
в) Крачещият човек отдавна е констатирал известни ориентировъчни затруднения в откриването на туй нещо Хамбара.
с) Дискусионният клуб, понякога на тясно, sometimes на широко отдавна маркира теми и идеи из необятния простор на българския съвременен театър.

И какво се получава от а-в-с?! Театърът и Хамбара май поддържат оживени интимно-публични отношения - демонстрират ги, прожектират ги, презентират ги, опонират ги. Проблематизират се взаимно, никак не скучаят.
И по какъв начин да вмъкнем това странно желание за пропагандиране на "маршрут театър" в отдавна оформилата се крепка дружба между изкуство и АРТпространство??? Или, още веднъж - И "как да маршрутираме този театър като той вече се е настанил под гредите и в сеното на Хамбара?!"
Ще опитаме следното - ще извървим един flash back маршрут.

ПРОмотивационно

а) Всичко започва отначало. Театърът отново ще покорява Хамбара, но този път ще си има определен ден и час, в който ще атакува масирано - третите четвъртъци от месеца, или третите четвъртъци от проекта 4х4 off-road animals, някъде около 18 и… 30. Нещо като театрален четвърти ден от седмицата, в който напълно ще бъдем посветени на идеята да извървим собствен маршрут театър (всеки според сили, желание и възможности), в който все някак си да достигнем до крайната точка. На съзнаването. Но тя ще бъде само временен подслон на театралното ни безумие, защото next time потегляме пак на път по друг маршрут, с друг навигатор, но винаги добре екипирани и в приповдигнато екскурзиантско настроение.
в) Крачещият човек се губи често и в градска среда, а какво остава за ориентиране му в "театрална среда". За справяне с неравностите и коварностите на терена ще му бъде помагано - чрез флайери с предначертан маршрут и обозначени важни места - сборен пункт, маршрутни пътеки, междинни станции за по чай и водка, връх за покоряване. За най-бързите катерачи ще бъдат измистифицирани и награди. За най-бавните - бързоходни сценични ботуши. А през това време най-съобразителните покорители ще открият маршрута някъде из интернет space. И ще изпреварят всички.
с) Ще се мъчим с театрални костеливи орехи, то е ясно. Ще се опитаме да ги превърнем в лесносмилаеми ореховки за непредубедени любители на театралното изкуство. Няма да обругаваме публиката, освен ако тя е в перманентно състояние на непродуктивно безразличие. Тогава ще я облъчим с концентриран поток театрална светлина. Ще има различни теми за целокупен размисъл - най-най вече от сферата на contemporary Bulgarian theatre and….. dance. Някои представители на t+h+e+a+t+r+e ще са ви твърде познати, с други ще се запознаете. И след това всички ще се знаем.
Всеки трети четвъртък от месеца, театърът ще отваря и затваря скрибуцащата врата на Хамбара и няма да ви пуска в големия лош град/свят, докато не извървите част от неговия просветителски маршрут.

 
дискусинен клуб "на тясно"
всеки четвъртък 18.30 в "Хамбара"
софия
 
"39 грама"
вестник за гравитацията
powered by
E80 association