новини
кой
кога
къде
1х4
2х4
3х4
4х4
5х4
на тясно
community
контакт
медии
archive

 

 

 

 

happy hour[intro]

четене[enter]

audio archive MP3

Вергил Немчев[1][2][3]

Иванка Могилска[1]

Милен Русков[1]

Владислава Костовa [1]

Стефан Иванов[1]

Димитър Петров[1]

[gallery]

 

Happy hour


отклонение литература + култура,
14. 12., 18:30, Хамбара, ул. 6-ти септември 22


За щастливия час четат авторите Вергил Немчев, Милен Русков, Иванка Могилска, Владислава Костова, Стефан Иванов.

Часът отмерва продължителността щастие и го помества в графика на деня като планово отклонение от програмата. Предопределено невъзможна трайност.

В заучените пози пред камерата старите снимки пазят на разположение щастливи мигове. Изострят като новогодишна нощ актуалната липса.

Очакването предвкусва мига щастие в летливостта му. Важното е да хванеш момента. Да улучиш такта. Нито по-бързо, нито по-бавно. Тогава се удря евтиното. Мадамата се полъгва да дава най-доброто от себе си срещу обещание без покритие. Самият късмет се подвежда по ези-торато на дефектирала монета с две еднакви лица.

Победата - древна машина за щастие. Състезанието вкарва в кадър първите. Мигът на щастие безнадеждно обраства с инструменти за възпроизводство и препредаване. Телефони, филми, телеграми и есемеси подемат ехото и гардират бягството от изключителното. Мобилите осигуряват покритие за празника по руския телефон ? от женското нетърпение за края на мъжко надмерване, през безапелационното "Ние сме на Боровец", до хубостите на случаен секс край морето. С пропадащата връзка празничният час отънява до пиянски летеж в сивотата на развиделяването.

 

 


powered by Антония Колева + grosnipelikani.net

 

 
 
дискусинен клуб "на тясно"
всеки четвъртък 18.30 в "Хамбара"
софия
 
"39 грама"
вестник за гравитацията
powered by
E80 association